Om ossKennel med Löwchen

Westgotha

Hundar och vi

 

2012 tog vi hem en podenco mix som ses några bilder. Buddy blev vår gemensamma hund, Sannas första och Robins andra. När tiden kom då vi inte kunde ha med honom på jobbet längre var det dags att hitta en kompis som han kunde dela dagen med. Så vi började då kolla på blocket och alla andra annonssidor efter en liten kompis till honom. Vi va rätt inställda på att vi ville ha en allergivänligare hund som inte fäller och det var då som hon dök upp, en super söt liten löwchen tik! Så vi bestämde tid och åkte ner till Förslöv för att träffa uppfödaren och Debbie. Behöver inte säga så mycket mer än att det bara klickade super bra och vi åkte t.o.m hem med henne samma dag fastän det inte va så vi hade planerat det innan..

Knasigt nog har det visat sig att Buddy lika gärna kunde varit själv, då ett busfrö som Debbie störde hans lugn och ro. Idag är dom däremot mer som ler och långhals.

 

Tre år kom och gick, nu kände vi att vi ville ha oss en tillökning i flocken. Vi började kolla runt lite och hittade en kennel i Tyskland med 2 kullar pågång. Bland alla dessa valpar fanns det en super söt tik som vi fastnade för. Vi skrev och pratade en hel del med uppfödaren nere i Hanshäger och så blev det att när den lille var vecka 16 så vi kunde åka ner och hämta henne. Det blev en hel helg hos uppfödaren med massa snack och mat, trotts ingen tyska och knakande engelska. Resan hem gick trots liten valp i bilen väldigt bra och vi va till och med hemma 1h tidigare än vi hade tänkt oss..

 

2 månader efter vi hade hämtat hem lilla Xanadu från Tyskland så fick vi ett väldigt trevligt besked, vi skulle få ytterligare en tillökning i familjen! 9 månader senare så kom vår dotter Alise till världen och väl hemkommen från BB så fick vi se hur hon med en gång blev en del i familjen i hundarnas ögon! Nästa 2 benade krabat kom 2 år senare och fick en given plats i familjen. 

När hösten 2019 närmade sig var det ett tomrum i familjen. Vår fina Podenco buddy fick tyvärr lämna oss förtidigt och Sanna letade efter någon som kunde övertyga mannen i huset att vi behövde en till hund. Det var då Jessie snubblade in i våra liv med glädje och bus. 

 

Sanna och Robin


Hundar • Bilar • Familj


Vi i vår familj har väldigt olika intressen! Robin är passionerad i sina bilar i olika ålder och format. Sanna kompencerar detta med att ta upp ännu fler hobbys, att sy och odla i trädgården.  Lite ordning i torpet som hon säger, hundarna är ju vårt genemsamma intresse.

Fördelen med våra respektive intressen är att alla alltid kan vara med.

Vi både kommer och har valt att bo kvar här på rätt sida Sverige, kära Göteborg.


Namnet Westgotha kommer från vår kära Skansen Lejonet som finns här i Göteborg.

Då Göteborg ligger varm om hjärtat och att vi främst ville fokusera på löwchens var vi smått förvånade när detta namn fortfarande fanns tillgängligt. 

Skansen Lejonet heter från början Gullberg Skantz eftersom det ligger på Gullberget vid Gullbergsvass. Det uppfördes i slutet på 1600-talet och fick sedan namnet Skansen Westgötha Leijon.


Leo Gothicus är också latin för Göta Lejon.


Adress

44695

Älvängen

Kontakt 

telenummer: 0735771865

e-post: kennel@westgotha.se

Copyright © All Rights Reserved to westgotha.se